
Gruppmeny
Kvällens smaker
Förrätt
Råbiff av svensk oxe, Wrångebäck, kålrabbi, pekannöt
1,1kg CO2e
Varmrätt
Torskrygg, panisse, blåmusselsås, tonkaböna, sjökorall
1,1 kg CO2e
Dessert
Variation av Päron med litchiglass
0,2 kg CO2e
Chokladbordet
0,3 kg CO2e
Totalt 2,7 kg CO2e
Det som ger störst avtryck på förrätten är naturligtvis nötköttet även om det är bra för den biologiska mångfalden. Den viltfångade torsken har medelstor påverkan tillsammans med grädden i såsen
Dryckespaket
1 gl Brouilly Gamay Beaujolais, Fr
1 gl Joh.Jos Christofel Urzig Wurzgarten Riesling Trocken, Ty
3 cl Torres Moscatel Oro, Sp
330 kr
Klassiska smaker
Förrätt
Potatis från Valbo, Kalix löjrom, pepparrot, syrad lök
0,5 kg CO2e
Varmrätt
Svensk fläsksida & kotlett, Havtorn BBQ, kålrot
1,0 kg CO2e
Dessert
Bavaroise, svartvinbär, citron madeleinekaka
0,4 kg CO2e
Chokladbordet
0,3 kg CO2e
Totalt: 2,2 kg CO2e
Denna meny väger ganska lätt ur ett klimatperspektiv. Fläskköttet har den största påverkan. Förrätten innehåller inga klimattunga detaljer. Ni kan äta med gott samvete!
Dryckespaket
1 gl Huber Riesling Aus
1 gl Nero Oro d Avola Apassimento, Ita
3 cl Moscatel Oro
Kaffe från Lindvalls
330 kr