
Gruppmeny
Kvällens smaker
Förrätt
Råbiff av svensk oxe, ägg, dragon, krispigt tunnbröd
1,1kg CO2e
Varmrätt
Torskrygg, pommes pavé, kålrabbi, havssallad
1,1 kg CO2e
Dessert
Äpple, kanel & gelato
0,2 kg CO2e
Chokladbordet
0,3 kg CO2e
Totalt 2,7 kg CO2e
Det som ger störst avtryck på förrätten är naturligtvis nötköttet även om det är bra för den biologiska mångfalden. Den viltfångade torsken har medelstor påverkan tillsammans med smöret i potatiskakan
Dryckespaket
1 gl Brouilly Gamay Beaujolais, Fr
1 gl Joh.Jos Christofel Urzig Wurzgarten Riesling Trocken, Ty
3 cl Torres Moscatel Oro, Sp
330 kr
Klassiska smaker
Förrätt
Krokett, rökt jordärtskocka, grönt äpple, timjan
0,3 kg CO2e
Varmrätt
Svensk Dovhjort, smördeg, rödbeta, grönpeppar
0,8 kg CO2e
Dessert
Pannacotta, svartvinbär, citron madeleinekakor
0,4 kg CO2e
Chokladbordet
0,3 kg CO2e
Totalt: 1,8 kg CO2e
Denna meny väger ganska lätt ur ett klimatperspektiv. Viltköttet är att betrakta som kyckling eftersom det föder sig själv s.a.s. Förrätten innehåller inga klimattunga detaljer. Ni kan äta med gott samvete!
Dryckespaket
1 gl Huber Riesling Aus
1 gl Nero Oro d Avola Apassimento, Ita
3 cl Moscatel Oro
Kaffe från Lindvalls
330 kr