Specialkost
Vi har i restaurangen en ambition att göra alla till lags. Med vissa undantag. Vad gäller luftburna allergier kan vi aldrig lova att det är fritt från (vad det än är) eftersom vi hanterar alla typer av livsmedel i våra lokaler. Dessutom har vi inte möjlighet att veta vad våra gäster tar med sig hit. Vi kan garantera att det inte innehåller en viss ingrediens däremot. Vissa allergier kommer vi helt enkelt inte att kunna lösa på ett bra sätt. Lökallergi är en sådan. Nästan all vår mat innehåller lök i någon form.
För att försöka göra detta tydligare säger vi så här. Laktosintolerans funkar oftast, dels därför att en hel del är låglaktos rent naturligt som syrade mjölkprodukter och smör och att Ni oftast kan balansera detta med laktas i tablettform. Glutenfritt bröd bakar vi ett och har ett fröknäcke som duger fint. Rena allergier behandlas alltid med största försiktighet. Vi löser det som är möjligt att lösa. Beroende på var någonstans vi serverar dig maten. Svårare på en skogsmiddag och lite lättare i restaurangen.
Vår ambition är att våra kockar skall kunna laga mat fritt från grunden med så få sammansatta produkter och processade livsmedel som det är möjligt. Dessutom främst med hjälp av våra egna råvaror här på Bruket i form av kött, ostar och grönsaker. Detta innebär att våra maträtter kan innehålla alla allergener . Vi serverar dock alltid 100% växtbaserade maträtter som vi kan anpassa på ett helt annat sätt utifrån Era önskemål. Det är dessa Ni kommer bli serverade hos oss om Ni anmält specialkost
Berätta alltid om era avvikelser även när ni kommer till bordet. Även om ni sagt det vid bokningen. För säkerhets skull tar vi oss friheten att markera Era platser för att undvika misstag.