Kvällsmeny

Till kvällen rekommenderar vi att ni väljer en 4-rätters måltid för 725 kr, med valfri förrätt och varmrätt från vår a´la carte meny, som avslutas med ostbord och dessertbuffé. Är ni fler än 8 personer i sällskapet ser vi gärna att ni väljer mat från en fast meny i samband med bokningstillfället. Det är för att vi ska kunna ge er allra bästa service och matupplevelse när ni kommer till oss.

 

Förrätter

Betor från Högbo "Frilandet" EKO- 155 kr   
Variation på betor från Högbo, grönkålschips, pepparotsfärskost, kålrabbi
”Nyskördat från våra odlingar"

Nordisk Wagyu ”carpaccio” EKO- 185 kr
Carpaccio, salladsskott från Växthuset, variation på högbomorötter, cashew-sesamcracker, fänkål, torkad högbofärskost, högbotomater
”En gång kom dessa kor i en termos från USA till Hamrånge, nu med 100% Wagyu är de en stolt del av vårt skafferi. 2 kvigor och en ko har betat här i Högbo borta vid fårhagen”

Laxtartar ASC "Skogen" - 175 kr

Laxtartar med enbär. Skogspromenad i Högboskogen; maskrosknoppar, harsyra, rönnbladsmjölksskinn, granmajonäs,                                                                                                                         "Med tydliga smaker från vår skog får laxen en spännande smakkarta att vila på"

Potatis & rökt stenbitsrom- 175 kr
Confiterad Cheriepotatis från Högbo, rökt stenbitsrom, picklade trattkantareller, grönkål, svartkål, krondillsmajonäs
”Fantastisk helt nyplockad potatis med ljuvliga tillbehör”

Rökt stenbitsrom extra 20g - 70 kr

ASC= Hållbart odlad fisk

 

 

 

 

Varmrätter

Helgeflundra "land & hav"- 345kr
Bakad helge, svensk bläckfisk, mussel och krondillsvelouté, svart aioli, potatispuré med vitlök, betor och morötter
”Linfångad helgeflundra i norska fiskevatten tillsammans med svensk bläckfisk och musslor”

Duroc från Högbo "husman 2.0" - 305 kr
Kolgrillad rygg, trådad krispigt lägg, puré på kålrot, picklade rotsaker, äpplesky, senap och chicharrones (fläsksvålssnacks)
"Först rätten på årets grisar. Nu Duroc men kommer bli Linderöd efter jul!"                                                                                   

Svensk Oxe- 350 kr
Plockad nattbakad högrev, stekt oxfilé, svampcreme, salvia, grillad kål, syrad kålrabbi, tryffelsky, friterad potatis från Jordnära i Valbo
"Riktigt bra svensk oxfilé med smakrik högrev och potatis från bästa Kravodlaren Johan i Valbo”

Svampcroquette- 225 kr
Croquette på skogssvamp och vitkål, smörbakad jordärtskocka, grönsaker från Högbo. Picklad grön tomat.
"Med svamp från skogen och grönsaker från våra friland skapades denna rätt av Daniel Coyet"                                                                                  

Dorperlamm från Högbo- 315 kr                                                                                      
Stekdetalj från Gotland, bringa med vitlök från Högbo, telicherrypepparmajonäs, bondbönor, tomat, äggkaka, rostad tomatsky
"Lamm från 2 olika ställen . Grymt med pepparmajonäsen till! "                                                                                                             

 

 

 

Ost & dessert

Glass och sorbet - 125 kr
Tre sorter från glassmakarna i källaren

Gubbplanka - 135 kr
2 cl Mackmyra och choklad

Kaffegodis - 60 kr
Smått och gott från Chokladeriet

Högbos stora dessertbuffé - 250 kr
Inled med en liten chokladprovning med vår choklad från Felchlin och fortsätt med lite godis, små desserter, glass och kanske en apfelstrudel.

Ostbordet - 175 kr
Inte en måltid utan ost, och inte bara en utan flera. Från Högbos eget ysteri och andra noga utvalda gårdsmejerier.