Kvällsmeny

Till kvällen rekommenderar vi att ni väljer en 4-rätters måltid för 725 kr, med valfri förrätt och varmrätt, avslutas med ostbord och dessertbuffé. Är ni fler än 8 personer i sällskapet ser vi gärna att ni väljer mat från en fast meny i samband med bokningstillfället. Det är för att vi ska kunna ge er allra bästa service och matupplevelse när ni kommer till oss.

 

Förrätter

Piroger " färskost" - 155 kr   
Friterade piroger med färskost, pocherat vaktelägg från Högbo, tomater från Högbo, gul lök, tomatsalsa och ätbar högbojord !
”Yings variant av thailändska piroger""

Nordisk Wagyu ”carpaccio” - 185 kr
Carpaccio, salladsskott från Växthuset, svampcreme, shitake från Hällestad, macadamianöt, soya, sesamcrisp
”En gång kom dessa kor i en termos från USA till Hamrånge, nu med 100% Wagyu är de en stolt del av vårt skafferi. 4 kvigor och en ko har betat här i Högbo  men är nu tillbaka hos Ted på Alunda Gård utanför Uppsala”

Kallrökt Kolja "sjösallad" - 175 kr
Kallrökt kolja "tartar", cremebakat ägg, alger, sjöborre, forellrom                                                                                                                                                                                                      "Med smaker från havet presenteras denna lätt rökta kolja som en sallad med textur i variation"

Sparris från Maxdorf, Tyskland - 175 kr
Svedd vit sparris, sikrom från bröderna Persson i Piteå, sparriscreme, tryffel, rivet salttorkat ägg, citron
”Fantastisk sparris från sparrisens Mecka förvandlad med ljuvliga tillbehör”

Sikrom extra 20g - 70 kr

 

 

 

Varmrätter

Kungsflundra MSC - 305kr
Bakad kungsflundra (stor rödspätta), pilgrimsmousseline, kräfthollandaise, primörer, rökt stenbitsrom, potatis från Jordnära i Valbo.
”Prova gärna vår Åländska öl till, bryggt av Christoffer en av skäggen i vit rock i köket som också är hjärnan bakom denna rätt”

Linderödsgris från Högbo "Valbobetor""- 340 kr
Sida Bbq, karré pulled, rygg kolgrillad, variation på Johans ekologiska rödbetor från Valbo; terrine, sponge, pickles, sherryvinägersky
"Snart kommer nästa års grisar till våra Hagar. Passa på att provsmaka de fantastiska Linderödarna!"                                                                                   

Oxfilé från Svenskt Höglandskött- 385 kr
helstekt oxfilé, primörer, rökt högbofläsk, örtemulsion på Serapta senap från växthuset, picklade senapsfrön, friterad maestropotatis
"Riktigt bra svensk oxfilé med härlig emulsion på senapssalladoch potatis från bästa Kravodlaren Johan i Valbo”

Koulumi från Högbo  - 245 kr
Friterad ost från Ysteriet på Högbo, grön ärtpuré, grönt ärtchips, rökiga röda vinbär, lök, morötter
"Hadeel från Irak gör en underbar Koulumi(haloumi på vår komjölk) som Staffan klätt i vårig skrud med spännande ärtchips på resterna från purén"                                                                                    

Anka från Vikingfågel- 325 kr                                                                                     
Ankbröst, rilette på anklår, naturlig anklever, böncassoulet, körsbär, pepparsås
"Björn i Munka Ljungby föder upp fantastiska ankor. Det är vi glada för då våra egna nu är slut. "                                                                                                             

 

 

 

Ost & dessert

Sorbet - 90 kr
Tre sorters sorbet

Gubbplanka - 135 kr
2 cl Mackmyra och choklad

Kaffegodis - 60 kr
Smått och gott från Chokladeriet

Högbos stora dessertbuffé - 250 kr
Inled med en liten chokladprovning med vår choklad från Felchlin och fortsätt med lite godis, små desserter, glass och kanske en apfelstrudel.

Ostbordet - 175 kr
Inte en måltid utan ost, och inte bara en utan flera. Från Högbos eget ysteri och andra noga utvalda gårdsmejerier.