Kvällsmeny

Till kvällen rekommenderar vi att ni väljer en 4-rätters måltid för 725 kr, med valfri förrätt och varmrätt, avslutas med ostbord och dessertbuffé. Är ni fler än 8 personer i sällskapet ser vi gärna att ni väljer mat från en fast meny i samband med bokningstillfället. Det är för att vi ska kunna ge er allra bästa service och matupplevelse när ni kommer till oss.

Förrätter

Piroger " färskost" - 155 kr   
Friterade piroger med färskost, pocherat vaktelägg från Högbo, tomater från Högbo, gul lök, tomatsalsa och ätbar högbojord !
”Yings variant av thailändska piroger""

Nordisk Wagyu ”carpaccio” - 185 kr
Carpaccio, salladsskott från Växthuset, svampcreme, shitake från Hällestad, macadamianöt, soya, sesamcrisp
”En gång kom dessa kor i en termos från USA till Hamrånge, nu med 100% Wagyu är de en stolt del av vårt skafferi. 4 kvigor och en ko har betat här i Högbo  men är nu tillbaka hos Ted på Alunda Gård utanför Uppsala”

Kallrökt Kolja "sjösallad" - 175 kr
Kallrökt kolja "tartar", cremebakat ägg, alger, sjöborre, forellrom                                                "Med smaker från havet presenteras denna lätt rökta kolja som en sallad med textur i variation"

Langos "Havet" - 175 kr
Löjrom från Kalix, spindelkrabba, rökt creme fraiche, friterat bröd, dillmajonäs
”Street food förvandlad till finmat av Emelie. Sälta och sötma från havet med underbara enkla smaker”

Löjrom extra 20g - 70 kr

 

 

 

Varmrätter

Torskrygg från Lofoten MSC "smör & kind" - 305kr
Smörbakad  torskrygg , brynt smör hollandaise, friterad torskkind, pak choi, syrad fänkål, smörstekt bovete, skaldjursbrässerad potatis från Valbo
”Rygg och kind från Hållbara bestånd Torsk. Serverad med hollandaise och skaldjurspotatis”

Linderödsgris från Högbo "Valbobetor""- 340 kr
Sida Bbq, karré pulled, rygg kolgrillad, variation på Johans ekologiska rödbetor från Valbo; terrine, sponge, pickles, sherryvinägersky
"Snart kommer nästa års grisar till våra Hagar. Passa på att provsmaka de fantastiska Linderödarna!"                                                                                   

Oxfilé från Svenskt Höglandskött- 385 kr
stekt oxfilé, confiterad palsternacka, korngryn med svart vitlök, rökt löksky, märgsmör, friterad potatis från valbo.
"Riktigt bra svensk oxfilé med rökig löksky och potatis från bästa Kravodlaren Johan i Valbo”

Kåldolme "tryffel"  - 245 kr
Mandel och ostfylld kåldolme, fransk vintertryffel, tryffelbuljong, lökpuré
"Om man tycker om kål och tryffel med mustiga smaker är det ett självklart val. Utan kött"                                                                                    

Vaktel från Högbo - 325 kr                                                                                     
Vaktelbröstt, rilette på anklår från Högbo, naturlig anklever, böncassoulet, körsbär, pepparsås
"Fåglar från Högbo. Vakteltuppar och Myskankor. Inte illa! "                                                                                                             

 

 

 

Ost & dessert

Sorbet - 90 kr
Tre sorters sorbet

Gubbplanka - 135 kr
2 cl Mackmyra och choklad

Kaffegodis - 60 kr
Smått och gott från Chokladeriet

Högbos stora dessertbuffé - 250 kr
Inled med en liten chokladprovning med vår choklad från Felchlin och fortsätt med lite godis, små desserter, glass och kanske en apfelstrudel.

Ostbordet - 175 kr
Inte en måltid utan ost, och inte bara en utan flera. Från Högbos eget ysteri och andra noga utvalda gårdsmejerier.