Kvällsmeny

Till kvällen rekommenderar vi att ni väljer en 4-rätters måltid för 725 kr, med valfri förrätt och varmrätt, avslutas med ostbord och dessertbuffé. Är ni fler än 8 personer i sällskapet ser vi gärna att ni väljer mat från en fast meny i samband med bokningstillfället. Det är för att vi ska kunna ge er allra bästa service och matupplevelse när ni kommer till oss.

 

Förrätter

Betor från Högbo "Frilandet" - 155 kr   
Variation på betor från Högbo, grönkålschips, pepparotsfärskost, kålrabbi
”Nyskördat från våra odlingar"

Nordisk Wagyu ”carpaccio” - 185 kr
Carpaccio, salladsskott från Växthuset, svampcreme, shitake från Hällestad, macadamianöt, soya, sesamcrisp
”En gång kom dessa kor i en termos från USA till Hamrånge, nu med 100% Wagyu är de en stolt del av vårt skafferi. 2 stutar och en kviga betar nu här i Högbo borta vid fårhagen”

Laxtartar ASC "Skogen" - 175 kr

Laxtartar med enbär. Skogspromenad i Högboskogen; maskrosknoppar, harsyra, rönnbladsmjölksskinn, granmajonäs,                                                                                                                         "Med tydliga smaker från vår skog får laxen en spännande smakkarta att vila på"

Potatis & sikrom- 175 kr
Krossad och friterad nypotatis från Frilandet, sikrom från bröderna Persson i Piteå, purjolökscreme, tryffel, rivet salttorkat ankägg från Högbo, citron
”Fantastisk helt nyplockad potatis med ljuvliga tillbehör”

Sikrom extra 20g - 70 kr

ASC= Hållbart odlad fisk

 

 

 

 

Varmrätter

Röding från Jämtland - 305kr
Halstrad balad rödingfilé, pilgrimsmousseline, kräfthollandaise, primörer, rökt stenbitsrom, potatis från Jordnära i Valbo.
”Prova gärna vår Åländska öl till, bryggt av Christoffer en av skäggen i vit rock i köket som också är hjärnan bakom denna rätt”

Hamburgare på Nordisk Wagyu från Alunda (nu på Högbo) - 195 kr
Dubbelmald wagyu, rökt sidfläsk från Högbogrisen, sallad o tomater från Högbo, pommes, bbq sås
"Vår version av Hamburgare!"                                                                                   

Oxfilé från Svenskt Höglandskött- 325 kr
helstekt oxfilé, primörer, rökt högbofläsk, örtemulsion på gräslök från Frilanden, picklade senapsfrön, friterad potatis
"Riktigt bra svensk oxfilé med härlig emulsion på gräslök och potatis från bästa Kravodlaren Johan i Valbo”

Koulumi från Högbo  - 225 kr
Friterad ost från Ysteriet på Högbo, grön ärtpuré, grönt ärtchips, rökiga röda vinbär, lök, morötter
"Hadeel från Irak gör en underbar Koulumi(haloumi på vår komjölk) som Staffan klätt i vårig skrud med spännande ärtchips på resterna från purén"                                                                                    

Lamm från Yassna i Tärnsjö- 305 kr                                                                                     
Högbolammens kusiner! Sadel, bringa med vitlök, telicherrypepparmajonäs, bondbönor, tomat, äggkaka, rostad tomatsky
"I väntan på våra egna lamm blir det fint med kusinerna. Grymt med pepparmajonäsen till! "                                                                                                             

 

 

 

Ost & dessert

Sorbet - 90 kr
Tre sorters sorbet

Gubbplanka - 135 kr
2 cl Mackmyra och choklad

Kaffegodis - 60 kr
Smått och gott från Chokladeriet

Jordgubbsfrossa - 125 kr                                                                                                         med glass

Högbos stora dessertbuffé - 250 kr
Inled med en liten chokladprovning med vår choklad från Felchlin och fortsätt med lite godis, små desserter, glass och kanske en apfelstrudel.

Ostbordet - 175 kr
Inte en måltid utan ost, och inte bara en utan flera. Från Högbos eget ysteri och andra noga utvalda gårdsmejerier.