Charkuteriet

I charkuteriet utgår vi från traktens råvaror, främst våra egna får, lamm ,grisar , ankor och vaktlar. men skjuter också till nötkött från Nordisk Wagyu och vlitkött från Viltmarken i Trödje. Under skördesäsongen produceras också en hel del grönsaksförädlingar från Frilandet och växthusen. Metoderna är traditionella såsom, torkning, rökning, korvstoppning, syltning och syrning. Här produceras allt i köttväg till vårt julbord på Nya Herrgården t.ex. Och många är de gäster som förundrats över de lufttorkade produkterna i Hotellets bar.

 

Charkuteristerna

Vi är som kockarna fast i ett tidigare skede. Vi gör det de skulle vilja göra men inte anser sig hinna. Tålamod, noggrannhet, känsla och mycket goda smaksinnen är det som krävs av oss. Varje dag. Glädjen hittar vi i allt från en fantastisk färskkorv till en lufttorkad lammstek. Allt vi gör gör vi tillsammans.